Sverigedemokrat riskerar uteslutning

Publicerad 2007-08-07

Inför valet 2006 kunde Expo avslöja sverigedemokraten Alf Johanssons kriminella bakgrund. Nu riskerar kommunfullmäktigeledamoten i Gällivare att uteslutas ur partiet.

Nästan en månad innan valet 2006 avslöjade Expo att kandidaten till fullmäktige i Gällivare, Alf Johansson, vid två tillfällen var dömd för kvinnomisshandel. Då sa ordföranden för partiets Nord-distrikt Lars Isovaara att han inte kände till detta, men att han skulle gå vidare med uppgifterna.

Nu uppger Sverigedemokraternas biträdande pressekretare, Martin Kinnunen till NSD att partiet inte låtit Alf Johansson kandidera om de känt till hans kriminella bakgrund samt att partistyrelsen nu öppnat ett uteslutningsärende mot honom.

Eftersom Alf Johansson inte deltagit på något fullmäktigemöte sedan valet riskerar Sverigedemokraterna mista sitt partistöd i Gällivare, skriver NSD. Martin Kinnunen säger dock till tidningen att det inte är skälet till en eventuell uteslutning.

Alf Johansson säger till NSD att han inte tänker invänta en uteslutning utan i stället lämna partiet och bli politisk vilde i fullmäktige.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA