Sverigedemokrat riskerar uteslutning

Publicerad 2007-08-07

Inför valet 2006 kunde Expo avslöja sverigedemokraten Alf Johanssons kriminella bakgrund. Nu riskerar kommunfullmäktigeledamoten i Gällivare att uteslutas ur partiet.

Nästan en månad innan valet 2006 avslöjade Expo att kandidaten till fullmäktige i Gällivare, Alf Johansson, vid två tillfällen var dömd för kvinnomisshandel. Då sa ordföranden för partiets Nord-distrikt Lars Isovaara att han inte kände till detta, men att han skulle gå vidare med uppgifterna.

Nu uppger Sverigedemokraternas biträdande pressekretare, Martin Kinnunen till NSD att partiet inte låtit Alf Johansson kandidera om de känt till hans kriminella bakgrund samt att partistyrelsen nu öppnat ett uteslutningsärende mot honom.

Eftersom Alf Johansson inte deltagit på något fullmäktigemöte sedan valet riskerar Sverigedemokraterna mista sitt partistöd i Gällivare, skriver NSD. Martin Kinnunen säger dock till tidningen att det inte är skälet till en eventuell uteslutning.

Alf Johansson säger till NSD att han inte tänker invänta en uteslutning utan i stället lämna partiet och bli politisk vilde i fullmäktige.
Expo

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.