Sverigedemokrat riskerar uteslutning

Publicerad 2007-08-07

Inför valet 2006 kunde Expo avslöja sverigedemokraten Alf Johanssons kriminella bakgrund. Nu riskerar kommunfullmäktigeledamoten i Gällivare att uteslutas ur partiet.

Nästan en månad innan valet 2006 avslöjade Expo att kandidaten till fullmäktige i Gällivare, Alf Johansson, vid två tillfällen var dömd för kvinnomisshandel. Då sa ordföranden för partiets Nord-distrikt Lars Isovaara att han inte kände till detta, men att han skulle gå vidare med uppgifterna.

Nu uppger Sverigedemokraternas biträdande pressekretare, Martin Kinnunen till NSD att partiet inte låtit Alf Johansson kandidera om de känt till hans kriminella bakgrund samt att partistyrelsen nu öppnat ett uteslutningsärende mot honom.

Eftersom Alf Johansson inte deltagit på något fullmäktigemöte sedan valet riskerar Sverigedemokraterna mista sitt partistöd i Gällivare, skriver NSD. Martin Kinnunen säger dock till tidningen att det inte är skälet till en eventuell uteslutning.

Alf Johansson säger till NSD att han inte tänker invänta en uteslutning utan i stället lämna partiet och bli politisk vilde i fullmäktige.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA