Sverigedemokraterna polisanmäls

Publicerad 2007-03-21

Peter Türsch anmäler sitt tidigare parti Sverigedemokraterna i Perstorp för brott mot upphovsrättslagen.

Peter Türsch lämnade Sverigedemokraterna för ett par veckor sedan och blev politisk vilde i Perstorps fullmäktige. Han har efter det försökt få partiet att ta bort hans namn, bild och texter från den lokala hemsidan. Från partiets IT-ansvarige har han via sms fått svaret: ”Det sker när JAG HAR TID att göra det. Är det uppfattat? Eller behöver du en tolk?”, skriver Norra Skåne. Peter Türsch har nu valt att polisanmäla lokalavdelningen för brott mot upphovsrätten.

Till Norra Skåne säger Peter Türsch att Sverigedemokraterna är ett odemokratiskt parti som äntligen visat sitt rätta jag i Perstorp. Han säger även att hans ställningstagande mot rasism och främlingsfientlighet gjort att han blivit illa ansedd inom partiet.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA