Sverigedemokraterna polisanmäls

Publicerad 2007-03-21

Peter Türsch anmäler sitt tidigare parti Sverigedemokraterna i Perstorp för brott mot upphovsrättslagen.

Peter Türsch lämnade Sverigedemokraterna för ett par veckor sedan och blev politisk vilde i Perstorps fullmäktige. Han har efter det försökt få partiet att ta bort hans namn, bild och texter från den lokala hemsidan. Från partiets IT-ansvarige har han via sms fått svaret: ”Det sker när JAG HAR TID att göra det. Är det uppfattat? Eller behöver du en tolk?”, skriver Norra Skåne. Peter Türsch har nu valt att polisanmäla lokalavdelningen för brott mot upphovsrätten.

Till Norra Skåne säger Peter Türsch att Sverigedemokraterna är ett odemokratiskt parti som äntligen visat sitt rätta jag i Perstorp. Han säger även att hans ställningstagande mot rasism och främlingsfientlighet gjort att han blivit illa ansedd inom partiet.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA