Sverigedemokraterna polisanmäls

Publicerad 2007-03-21

Peter Türsch anmäler sitt tidigare parti Sverigedemokraterna i Perstorp för brott mot upphovsrättslagen.

Peter Türsch lämnade Sverigedemokraterna för ett par veckor sedan och blev politisk vilde i Perstorps fullmäktige. Han har efter det försökt få partiet att ta bort hans namn, bild och texter från den lokala hemsidan. Från partiets IT-ansvarige har han via sms fått svaret: ”Det sker när JAG HAR TID att göra det. Är det uppfattat? Eller behöver du en tolk?”, skriver Norra Skåne. Peter Türsch har nu valt att polisanmäla lokalavdelningen för brott mot upphovsrätten.

Till Norra Skåne säger Peter Türsch att Sverigedemokraterna är ett odemokratiskt parti som äntligen visat sitt rätta jag i Perstorp. Han säger även att hans ställningstagande mot rasism och främlingsfientlighet gjort att han blivit illa ansedd inom partiet.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.