Sverigedemokraterna tappar fler ledamöter

Publicerad 2007-04-03

Sverigedemokraterna förlorar sin representation i Nordanstigs fullmäktige sedan ledamoten Johanna Karlsson avsagt sig uppdraget.

Johanna Karlsson har uppgett personliga skäl för sitt avhopp, skriver Sundsvalls tidning. Avhoppet innebär att Sverigedemokraterna kommer få en tom stol i fullmäktige. Partiet kommer även att förlora det kommunala partistödet då det saknas en partiföreträdare i kommunen.

För en tid sedan meddelade även Ronny Lind och Uno Johansson att de lämnar Sverigedemokraterna för att bli politiska vildar i fullmäktige i Falköping. Lind och Johansson har after avhoppat sagt att de ska bilda ett nytt parti, Falköpings framtid. Sedan valet 2006 har Sverigedemokraterna tappat företrädare på ett antal orter.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA