Sverigedemokraterna tappar fler ledamöter

Publicerad 2007-04-03

Sverigedemokraterna förlorar sin representation i Nordanstigs fullmäktige sedan ledamoten Johanna Karlsson avsagt sig uppdraget.

Johanna Karlsson har uppgett personliga skäl för sitt avhopp, skriver Sundsvalls tidning. Avhoppet innebär att Sverigedemokraterna kommer få en tom stol i fullmäktige. Partiet kommer även att förlora det kommunala partistödet då det saknas en partiföreträdare i kommunen.

För en tid sedan meddelade även Ronny Lind och Uno Johansson att de lämnar Sverigedemokraterna för att bli politiska vildar i fullmäktige i Falköping. Lind och Johansson har after avhoppat sagt att de ska bilda ett nytt parti, Falköpings framtid. Sedan valet 2006 har Sverigedemokraterna tappat företrädare på ett antal orter.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro