Uppmaning till bojkott möter motstånd

Publicerad 2007-09-28

Socialdemokraten Carina Hägg försökte få igång en bojkott mot ett företag i Värnamo som drivs av en sverigedemokrat. Nu möter hennes utspel motstånd i de egna leden.

– Bojkotter kan vara ett tveeggat vapen där den man vill bojkotta faktiskt blir martyr och får stöd ifrån omgivningen och det får man naturligtvis vara väldigt uppmärksam på, säger partisekreterare Marita Ulvskog till Sveriges radio

Marita Ulvskog pekar istället på vikten att föra fram sin egen politik som motvikt till Sverigedemokraternas. Några planer på att brännmärka företag som har sverigedemokrater i ledningen är inte aktuellt, enligt Ulvskog.

Riksdagsledamoten Carina Hägg (s) har uppmanat lokala företagare och idrottsföreningar att av politiska skäl bojkotta dansstället Seghalla, som drivs av sverigedemokraten Sven-Evert Gunarsson. Gunnarsson är kontaktperson för partiet i Värnamo.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA