Uppmaning till bojkott möter motstånd

Publicerad 2007-09-28

Socialdemokraten Carina Hägg försökte få igång en bojkott mot ett företag i Värnamo som drivs av en sverigedemokrat. Nu möter hennes utspel motstånd i de egna leden.

– Bojkotter kan vara ett tveeggat vapen där den man vill bojkotta faktiskt blir martyr och får stöd ifrån omgivningen och det får man naturligtvis vara väldigt uppmärksam på, säger partisekreterare Marita Ulvskog till Sveriges radio

Marita Ulvskog pekar istället på vikten att föra fram sin egen politik som motvikt till Sverigedemokraternas. Några planer på att brännmärka företag som har sverigedemokrater i ledningen är inte aktuellt, enligt Ulvskog.

Riksdagsledamoten Carina Hägg (s) har uppmanat lokala företagare och idrottsföreningar att av politiska skäl bojkotta dansstället Seghalla, som drivs av sverigedemokraten Sven-Evert Gunarsson. Gunnarsson är kontaktperson för partiet i Värnamo.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA