Uppmaning till bojkott möter motstånd

Publicerad 2007-09-28

Socialdemokraten Carina Hägg försökte få igång en bojkott mot ett företag i Värnamo som drivs av en sverigedemokrat. Nu möter hennes utspel motstånd i de egna leden.

– Bojkotter kan vara ett tveeggat vapen där den man vill bojkotta faktiskt blir martyr och får stöd ifrån omgivningen och det får man naturligtvis vara väldigt uppmärksam på, säger partisekreterare Marita Ulvskog till Sveriges radio

Marita Ulvskog pekar istället på vikten att föra fram sin egen politik som motvikt till Sverigedemokraternas. Några planer på att brännmärka företag som har sverigedemokrater i ledningen är inte aktuellt, enligt Ulvskog.

Riksdagsledamoten Carina Hägg (s) har uppmanat lokala företagare och idrottsföreningar att av politiska skäl bojkotta dansstället Seghalla, som drivs av sverigedemokraten Sven-Evert Gunarsson. Gunnarsson är kontaktperson för partiet i Värnamo.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.