USA: Två års fängelse för korsbränning

Publicerad 2007-06-14

En 21-årig man dömdes i fredags till två års fängelse i Sacramento, USA, för att ha bränt ett träkors. Korset brändes utanför hemmet till en präst tillhörande Afrikanska katolska kyrkan.

Under rättegången uppdagades att 21-åringen sagt till polisen att han är medlem i ett vit makt-gäng. Det framkom även att han och en medbrottsling fått idén till korsbränningen från gamla filmer där Ku Klux Klan skrämmer färgade. Den 18-årige medbrottslingen dömdes förra veckan till 21 månaders fängelse

I rätten lästes ett brev skrivet av prästen upp där han förlät de båda männen. Domaren beordrade 18-åringen och hans medbrottsling att hålla sig borta från prästen.

Både 21-åringen och hans 18-åriga kumpan erkände handlingen.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA