USA: Två års fängelse för korsbränning

Publicerad 2007-06-14

En 21-årig man dömdes i fredags till två års fängelse i Sacramento, USA, för att ha bränt ett träkors. Korset brändes utanför hemmet till en präst tillhörande Afrikanska katolska kyrkan.

Under rättegången uppdagades att 21-åringen sagt till polisen att han är medlem i ett vit makt-gäng. Det framkom även att han och en medbrottsling fått idén till korsbränningen från gamla filmer där Ku Klux Klan skrämmer färgade. Den 18-årige medbrottslingen dömdes förra veckan till 21 månaders fängelse

I rätten lästes ett brev skrivet av prästen upp där han förlät de båda männen. Domaren beordrade 18-åringen och hans medbrottsling att hålla sig borta från prästen.

Både 21-åringen och hans 18-åriga kumpan erkände handlingen.
Expo

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.