USA: Två års fängelse för korsbränning

Publicerad 2007-06-14

En 21-årig man dömdes i fredags till två års fängelse i Sacramento, USA, för att ha bränt ett träkors. Korset brändes utanför hemmet till en präst tillhörande Afrikanska katolska kyrkan.

Under rättegången uppdagades att 21-åringen sagt till polisen att han är medlem i ett vit makt-gäng. Det framkom även att han och en medbrottsling fått idén till korsbränningen från gamla filmer där Ku Klux Klan skrämmer färgade. Den 18-årige medbrottslingen dömdes förra veckan till 21 månaders fängelse

I rätten lästes ett brev skrivet av prästen upp där han förlät de båda männen. Domaren beordrade 18-åringen och hans medbrottsling att hålla sig borta från prästen.

Både 21-åringen och hans 18-åriga kumpan erkände handlingen.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA