USA: Två skinnskallar dömda för dödsmisshandel

Publicerad 2007-06-01

En 20-årig man dödades av tre skinnskallar i USA 2002. De två sista domarna i fallet föll förra veckan.

Två skinnskallar, 27 respektive 25 år, dömdes i förra veckan för dödsmisshandel på en 20-årig man i Phoenix USA. Den yngre mannen dömdes till 21 års fängelse och den andre till 22 års fängelse. En tredje man delaktig i dådet har tidigare fått straffet 16 års fängelse.

Överfallet skedde i oktober 2002 efter att de tre männen kastats ut från en bar i Phoenix. De tog ut sin ilska med sparkar och slag på 20-årige Cole Bailey Jr. som väntade på parkeringen på sin skjuts, uppger The Arizona Republic.

Männen tillfångatogs efter att den mördades pappa anlitat en privatdetektiv för att hitta gärningsmännen.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA