Vit makt-fest utanför Helsingborg

Publicerad 2007-03-19

I lördags hölls en vit makt-fest utanför Helsingborg. En inställd vit makt-spelning i Danmark resulterade i att danska högerextremister sökte sig till festen.

Nazistorganisationen Dansk Front hade sedan tidigare annonserat om en vit makt-spelning den 17 mars och dansk polis hade förberett sig. På spelningen skulle engelska bandet Brutal Attack, samt två tyska och ett estländskt band, spela. Men spelningen avbokades när ägaren fick veta att det var nazister som hade hyrt lokalen. En buss med danskar åkte istället till en vit makt-fest i Sverige.

Bussen gick till Grönadals bygdegård i Vallåkra utanför Helsingborg. Lokalen hyrdes av en svensk högerextremist för en och en halv vecka sedan under förespeglingen om att det rörde sig om en 30-årsfest. Svenska bandet Ferox spelade på festen.

Polisen var på plats utanför gården, men gjorde inte några gripanden.
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA