Vit makt-fest utanför Helsingborg

Publicerad 2007-03-19

I lördags hölls en vit makt-fest utanför Helsingborg. En inställd vit makt-spelning i Danmark resulterade i att danska högerextremister sökte sig till festen.

Nazistorganisationen Dansk Front hade sedan tidigare annonserat om en vit makt-spelning den 17 mars och dansk polis hade förberett sig. På spelningen skulle engelska bandet Brutal Attack, samt två tyska och ett estländskt band, spela. Men spelningen avbokades när ägaren fick veta att det var nazister som hade hyrt lokalen. En buss med danskar åkte istället till en vit makt-fest i Sverige.

Bussen gick till Grönadals bygdegård i Vallåkra utanför Helsingborg. Lokalen hyrdes av en svensk högerextremist för en och en halv vecka sedan under förespeglingen om att det rörde sig om en 30-årsfest. Svenska bandet Ferox spelade på festen.

Polisen var på plats utanför gården, men gjorde inte några gripanden.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.