Vit makt-fest utanför Helsingborg

Publicerad 2007-03-19

I lördags hölls en vit makt-fest utanför Helsingborg. En inställd vit makt-spelning i Danmark resulterade i att danska högerextremister sökte sig till festen.

Nazistorganisationen Dansk Front hade sedan tidigare annonserat om en vit makt-spelning den 17 mars och dansk polis hade förberett sig. På spelningen skulle engelska bandet Brutal Attack, samt två tyska och ett estländskt band, spela. Men spelningen avbokades när ägaren fick veta att det var nazister som hade hyrt lokalen. En buss med danskar åkte istället till en vit makt-fest i Sverige.

Bussen gick till Grönadals bygdegård i Vallåkra utanför Helsingborg. Lokalen hyrdes av en svensk högerextremist för en och en halv vecka sedan under förespeglingen om att det rörde sig om en 30-årsfest. Svenska bandet Ferox spelade på festen.

Polisen var på plats utanför gården, men gjorde inte några gripanden.
Anders Dalsbro

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA