15-åring åtalas för hets

Publicerad 2008-04-24

En 15-årig pojke har åtalats för hets mot folkgrupp i Värmlands tingsrätt. Han misstänks för att ha skrikit rasistiska tillmälen utanför Parkhallen i Filipstad den 2 februari i år.

Enligt åtalet som kammaråklagare Niclas Wargren inlämnat till tingsrätten har pojken ropat "Sieg Heil" framför ett tiotal personer som befann sig utanför Parkhallen i Filipstad.

På grund av detta misstänks han för att ha uttryckt missaktning mot folkgrupp med "anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung eller trosbekännelse"
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro