35-årig man misstänks för mord

Publicerad 2008-01-11

Den 35-årige man som i förra veckan häktades för en brutal misshandel av en homosexuell man är även misstänkt mord på en 43-årig man, skriver Expressen.

Det var i måndags som polisen fann den 43-årige mannen mördad i sin lägenhet. Då satt 35-åringen redan häktad misstänkt för försök till mord på en 44-årig homosexuell man. 35-åringen ska ha fått kontakt med 44-åringen via Internet. Brottet bedömdes av polisen som hatbrott.

Enligt uppgifter till Expressen så finns det flera likheter mellan de två dåden, vilket gör att polisen tror att det är samma gärningsman.

35-åringen dömdes 2006 till fängelse i ett år och sex månader för att ha knivskurit en homosexuell man.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA