35-årig man misstänks för mord

Publicerad 2008-01-11

Den 35-årige man som i förra veckan häktades för en brutal misshandel av en homosexuell man är även misstänkt mord på en 43-årig man, skriver Expressen.

Det var i måndags som polisen fann den 43-årige mannen mördad i sin lägenhet. Då satt 35-åringen redan häktad misstänkt för försök till mord på en 44-årig homosexuell man. 35-åringen ska ha fått kontakt med 44-åringen via Internet. Brottet bedömdes av polisen som hatbrott.

Enligt uppgifter till Expressen så finns det flera likheter mellan de två dåden, vilket gör att polisen tror att det är samma gärningsman.

35-åringen dömdes 2006 till fängelse i ett år och sex månader för att ha knivskurit en homosexuell man.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro