080117_inr_mord_01.jpg\

35-åringen, som den 1 januari attackerade en 44-årig man i en lägenhet på Södermalm i Stockholm. Mannen knivskars och utsattes för brutalt våld. 35-årigen häktades på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Polisen undersöker nu om 35-åringen gjort sig skyldig till tidigare dåd.
FOTO: Efterlyst

35-åring knivman misstänks för seriemord

Publicerad 2008-01-17

Den 35-årige mannen som sitter häktad för en brutal misshandel av en homosexuell man kan vara skyldig till fler övergrepp.

Enligt TV-programmet Efterlyst är den 35-årige mannen nu misstänkt för en rad ouppklarade mord på homosexuella. Däribland mordet på en 43-årig byggnadsarbetare i Solna som mördades dagen innan det överfall som 35-åringen idag sitter häktad för.

– Som läget är nu jobbar vi med att få fram fler offer, säger Mikael Ekman vid citypolisens hatbrottsjour till Efterlyst.

Fyra ouppklarade mord


Polisen söker även efter eventuella kopplingar mellan 35-åringen och fyra hittills ouppklarade mord, uppger Aftonbladet.se. Det gäller mordet på 79-årig pensionär i skånska Eslöv den 7 juni 1986, en 27-årig man som knivhöggs till döds i sin lägenhet i centrala Malmö i augusti 1987, en 56-årig manlig journalist som mördades i Malmö den 8 november 1999 samt mordet på 36-årig skolvaktmästare i Eslöv den 20 juli 2002.

Den misstänkte 35-åringen är sedan tidigare straffad. Han har suttit i fängelse vid sju tillfällen. I februari förra året släpptes han villkorligt från ett fängelsestraff på 18 månader. Mannen var då dömd för att ha rånat en 58-årig homosexuell man i Stockholm. Innan överfallet hade männen haft sex.

Trasig uppväxt


35-åringen har enligt Aftonbladet.se en trasig barndom bakom sig. Hans pappa tog livet av sig när han var 15 år. 35-åringen har även nyttjat droger.

Den 35-årige mannen nekar fortfarande till brott.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA