080117_inr_mord_01.jpg\

35-åringen, som den 1 januari attackerade en 44-årig man i en lägenhet på Södermalm i Stockholm. Mannen knivskars och utsattes för brutalt våld. 35-årigen häktades på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Polisen undersöker nu om 35-åringen gjort sig skyldig till tidigare dåd.
FOTO: Efterlyst

35-åring knivman misstänks för seriemord

Publicerad 2008-01-17

Den 35-årige mannen som sitter häktad för en brutal misshandel av en homosexuell man kan vara skyldig till fler övergrepp.

Enligt TV-programmet Efterlyst är den 35-årige mannen nu misstänkt för en rad ouppklarade mord på homosexuella. Däribland mordet på en 43-årig byggnadsarbetare i Solna som mördades dagen innan det överfall som 35-åringen idag sitter häktad för.

– Som läget är nu jobbar vi med att få fram fler offer, säger Mikael Ekman vid citypolisens hatbrottsjour till Efterlyst.

Fyra ouppklarade mord


Polisen söker även efter eventuella kopplingar mellan 35-åringen och fyra hittills ouppklarade mord, uppger Aftonbladet.se. Det gäller mordet på 79-årig pensionär i skånska Eslöv den 7 juni 1986, en 27-årig man som knivhöggs till döds i sin lägenhet i centrala Malmö i augusti 1987, en 56-årig manlig journalist som mördades i Malmö den 8 november 1999 samt mordet på 36-årig skolvaktmästare i Eslöv den 20 juli 2002.

Den misstänkte 35-åringen är sedan tidigare straffad. Han har suttit i fängelse vid sju tillfällen. I februari förra året släpptes han villkorligt från ett fängelsestraff på 18 månader. Mannen var då dömd för att ha rånat en 58-årig homosexuell man i Stockholm. Innan överfallet hade männen haft sex.

Trasig uppväxt


35-åringen har enligt Aftonbladet.se en trasig barndom bakom sig. Hans pappa tog livet av sig när han var 15 år. 35-åringen har även nyttjat droger.

Den 35-årige mannen nekar fortfarande till brott.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro