Amerikansk nazistledare riskerar 55 års fängelse

Publicerad 2008-12-12

Den amerikanske nazistledaren Bill White åtalades under gårdagen misstänkt för att ha skickat hot via sin blogg. Han riskerar nu 55 års fängelse, rapporterar Hatewatch.

Bill White har under de senaste åren använt sin blogg till att publicera hemadresser, telefonnummer och vissa fall hotat personer som han uppfattat som politiska fiender. Bland annat misstänks han ha hotat en kanadensisk jurist som drivit flera fall mot högerextremister. En annan som drabbats av Whites hot är Leonard Pitts, kolumnist för Miami Herald.

Bill White sitter redan häktad misstänkt för att ha publicerat information om en jurymedlem i ett annat fall. Enligt White har jurymedlemmen begått ett brott genom att förespråka att en annan nazistledare, Matt Hale, ska dömas för inblandning i ett mord på domare.

Bill White är ledare för American National Socialist Workers Party, USA:s största nazistgrupp.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro