Amerikansk nazistledare riskerar 55 års fängelse

Publicerad 2008-12-12

Den amerikanske nazistledaren Bill White åtalades under gårdagen misstänkt för att ha skickat hot via sin blogg. Han riskerar nu 55 års fängelse, rapporterar Hatewatch.

Bill White har under de senaste åren använt sin blogg till att publicera hemadresser, telefonnummer och vissa fall hotat personer som han uppfattat som politiska fiender. Bland annat misstänks han ha hotat en kanadensisk jurist som drivit flera fall mot högerextremister. En annan som drabbats av Whites hot är Leonard Pitts, kolumnist för Miami Herald.

Bill White sitter redan häktad misstänkt för att ha publicerat information om en jurymedlem i ett annat fall. Enligt White har jurymedlemmen begått ett brott genom att förespråka att en annan nazistledare, Matt Hale, ska dömas för inblandning i ett mord på domare.

Bill White är ledare för American National Socialist Workers Party, USA:s största nazistgrupp.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA