Amerikanska nazister satsar på skolan

Publicerad 2008-12-11

Den amerikanska vit makt-musikproducenten Bryant Cecchini, alias Byron Calvert, har återigen börjat sprida vit makt-musik till amerikanska skolor, rapporterar Southern Poverty Law Centers blog Hatewatch.

Enligt Hatewatch har Cecchini meddelat att han planerar att sprida 30 000 exemplar av skivan "Project Schoolyard vol II". På skivan som kommer att säljas billigt finns titlar som "Whte power" och "Some niggers never die". I en intervju med Hatewatch hävdar han att skivan ska marknadsföras bland amerikanska ungdomar att den redan har spridits till sju delstater.

Projektet är en uppföljning på en skiva som spreds bland ungdomar för fyra år sedan. Den gången orsakade den stor uppmärksamhet i amerikansk media. Sammanlagt spred Cecchini och hans dåvarande kollega cirka 50 000 exemplar av skivan. Projektet har också rönt stor uppmärksamget i den internationella vit makt-rörelsen. Bland annat har "Project Schoolyard" inspirerat svenska Info 14 att lansera sin kampanj Svensk ungdom.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA