Amerikanska nazister satsar på skolan

Publicerad 2008-12-11

Den amerikanska vit makt-musikproducenten Bryant Cecchini, alias Byron Calvert, har återigen börjat sprida vit makt-musik till amerikanska skolor, rapporterar Southern Poverty Law Centers blog Hatewatch.

Enligt Hatewatch har Cecchini meddelat att han planerar att sprida 30 000 exemplar av skivan "Project Schoolyard vol II". På skivan som kommer att säljas billigt finns titlar som "Whte power" och "Some niggers never die". I en intervju med Hatewatch hävdar han att skivan ska marknadsföras bland amerikanska ungdomar att den redan har spridits till sju delstater.

Projektet är en uppföljning på en skiva som spreds bland ungdomar för fyra år sedan. Den gången orsakade den stor uppmärksamhet i amerikansk media. Sammanlagt spred Cecchini och hans dåvarande kollega cirka 50 000 exemplar av skivan. Projektet har också rönt stor uppmärksamget i den internationella vit makt-rörelsen. Bland annat har "Project Schoolyard" inspirerat svenska Info 14 att lansera sin kampanj Svensk ungdom.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro