Antirasister i Värmland hotades och trakasserades

Publicerad 2008-09-30

Företrädare för Värmland mot rasism hotas och trakasseras, det säger nätverkets presstalesman Mikael Larsson i Värmlands Folkblad i dag.

Det var i torsdags som en 18-årig kvinna, som deltagit i det antirasistiska nätverkets aktiviteter, attackerades bakifrån. Enligt Värmlands Folkblad ska mannen som överföll kvinnan ha skrikit "förbannde röding" medan han slog henne. Mikael Larsson menar att attacken inte är en isolerad händelse. Företrädare för Värmland mot rasism ska enligt Larsson ha utsatts för en rad hot och trakasserier, bland annat sönderslagna fönster, sprayade fasader och geggig mat i brevinkast.
– Om anmälningarna ses var och en för sig så verkar det inte så farligt; en skadegörelse här, en misshandel där, en skadegörelse till. Men ser man helheten så är det oerhört allvarligt. Upptrappningen måste stoppas innan något riktigt otrevligt händer, säger Mikael Larsson till Värmlands Folkblad.
Daniel Poohl

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA