Antirasister i Värmland hotades och trakasserades

Publicerad 2008-09-30

Företrädare för Värmland mot rasism hotas och trakasseras, det säger nätverkets presstalesman Mikael Larsson i Värmlands Folkblad i dag.

Det var i torsdags som en 18-årig kvinna, som deltagit i det antirasistiska nätverkets aktiviteter, attackerades bakifrån. Enligt Värmlands Folkblad ska mannen som överföll kvinnan ha skrikit "förbannde röding" medan han slog henne. Mikael Larsson menar att attacken inte är en isolerad händelse. Företrädare för Värmland mot rasism ska enligt Larsson ha utsatts för en rad hot och trakasserier, bland annat sönderslagna fönster, sprayade fasader och geggig mat i brevinkast.
– Om anmälningarna ses var och en för sig så verkar det inte så farligt; en skadegörelse här, en misshandel där, en skadegörelse till. Men ser man helheten så är det oerhört allvarligt. Upptrappningen måste stoppas innan något riktigt otrevligt händer, säger Mikael Larsson till Värmlands Folkblad.
Daniel Poohl

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro