Antirasister utsätts för hot

Publicerad 2008-10-21

Nyckelskramlarna i Nyköping som manifesterar sitt avståndstagande mot rasism och främlingsfientlighet utsätts på grund av sitt engagemang för hot.

Varje lördag samlas de på Stora torget i Nyköping för att gemensamt skramla med sina nyckelknippor mot rasism. Nyligen fick en av deltagarna ett hotbrev. I brevet stod det att "Jag vet var du bor din jävla nyckelskramlare". Brevet polisanmäldes och rubriceras av polisen som hatbrott. Enligt anmälaren så har fler nyckelskramlare fått liknande brev, skriver Södermanlands Nyheter.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA