Antirasister utsätts för hot

Publicerad 2008-10-21

Nyckelskramlarna i Nyköping som manifesterar sitt avståndstagande mot rasism och främlingsfientlighet utsätts på grund av sitt engagemang för hot.

Varje lördag samlas de på Stora torget i Nyköping för att gemensamt skramla med sina nyckelknippor mot rasism. Nyligen fick en av deltagarna ett hotbrev. I brevet stod det att "Jag vet var du bor din jävla nyckelskramlare". Brevet polisanmäldes och rubriceras av polisen som hatbrott. Enligt anmälaren så har fler nyckelskramlare fått liknande brev, skriver Södermanlands Nyheter.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro