Åtalas för moskébrand

Publicerad 2008-09-26

Den man som misstänks för moskébranden i Strömsund åtalades på torsdagen för grov mordbrand.

Det var den 15 augusti som källarmoskén började brinna. Lokalen är benägen i ett flerfamiljshus. Vittnesuppgifter ledde polisen till en 20-åring som iakttogs när han ska ha tagits sig in och ut ur lokalen.

Utöver grov mordbrand åtalas 20-åringen även för stöld eftersom han även ska ha tagit med sig böcker från den muslimska bönelokalen.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA