Attackerade person med glasflaska

Publicerad 2008-12-11

En 25-årig man attackerade oprovocerat en annan man genom att kasta en flaska i ansiktet på honom. Stockholms tingsrätt dömde 25-åringen på torsdagen till fem månaders fängelse.

Det var den 3 november 2007 som misshandeln skedde på restaurangen Göta Källare i Stockholm. 25-åringen anklagade en man för att ha lagt något i hans glas, varpå han slängde en glasflaska i ansiktet på honom.

25-åringen, som tidigare var kontaktperson för Nationalsocialistisk front i Tumba, har vid polisförhör uttryckt "sitt hat mot 'svartskallen´ som anmält honom".

Prov visade att 25-åringen hade amfetamin i blodet. Han döms till fem månaders fängelse för misshandel och narkotikabrott.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro