Attackerade person med glasflaska

Publicerad 2008-12-11

En 25-årig man attackerade oprovocerat en annan man genom att kasta en flaska i ansiktet på honom. Stockholms tingsrätt dömde 25-åringen på torsdagen till fem månaders fängelse.

Det var den 3 november 2007 som misshandeln skedde på restaurangen Göta Källare i Stockholm. 25-åringen anklagade en man för att ha lagt något i hans glas, varpå han slängde en glasflaska i ansiktet på honom.

25-åringen, som tidigare var kontaktperson för Nationalsocialistisk front i Tumba, har vid polisförhör uttryckt "sitt hat mot 'svartskallen´ som anmält honom".

Prov visade att 25-åringen hade amfetamin i blodet. Han döms till fem månaders fängelse för misshandel och narkotikabrott.
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA