Bomb detonerade i Malmö

Publicerad 2008-01-08

En sprängladdning detonerade i samband med att högerextrema och antifascister drabbade samman i Malmö på måndagen. Enligt polisen tillhörde den hemmagjorda bomben den högerextrema gruppen och kastades emot antifascisterna, skriver Skånskan.se.

Elva personer omhändertogs för störande av allmän ordning, de flesta tillhörande de högerextrema. Bland de omhändertagna fann polisen flera bomber. Carin Brange, informatör på Malmöpolisen, säger till Skånskan.se att sprängladdningarna inte var speciellt avancerade utan förmodligen mest avsedda för att skrämmas. Polis på plats kunde själva förstöra laddningarna.

Händelsen utspelade sig i anslutning till att en rättegång som inleddes på måndagen i Malmös tingsrätt. Två personer, som uppges tillhöra antifascistisk aktion, står åtalade för att i samband med Malmöfestivalen förra året ha misshandlat två högerextremister från Helsingborg.

Senare under måndagen fick polisen larm om bråk mellan två grupper utbrutit på Möllevången i Malmö. Minst ett 20-tal personer ska ha varit inblandade. En person greps misstänkt för förberedelse för misshandel och ytterligare personer omhändertogs för störande av ordning. Enligt polisen har händelsen samband med oroligheterna tidigare under dagen, skriver Skånskan.se.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA