Bomb detonerade i Malmö

Publicerad 2008-01-08

En sprängladdning detonerade i samband med att högerextrema och antifascister drabbade samman i Malmö på måndagen. Enligt polisen tillhörde den hemmagjorda bomben den högerextrema gruppen och kastades emot antifascisterna, skriver Skånskan.se.

Elva personer omhändertogs för störande av allmän ordning, de flesta tillhörande de högerextrema. Bland de omhändertagna fann polisen flera bomber. Carin Brange, informatör på Malmöpolisen, säger till Skånskan.se att sprängladdningarna inte var speciellt avancerade utan förmodligen mest avsedda för att skrämmas. Polis på plats kunde själva förstöra laddningarna.

Händelsen utspelade sig i anslutning till att en rättegång som inleddes på måndagen i Malmös tingsrätt. Två personer, som uppges tillhöra antifascistisk aktion, står åtalade för att i samband med Malmöfestivalen förra året ha misshandlat två högerextremister från Helsingborg.

Senare under måndagen fick polisen larm om bråk mellan två grupper utbrutit på Möllevången i Malmö. Minst ett 20-tal personer ska ha varit inblandade. En person greps misstänkt för förberedelse för misshandel och ytterligare personer omhändertogs för störande av ordning. Enligt polisen har händelsen samband med oroligheterna tidigare under dagen, skriver Skånskan.se.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro