Burlöv-politiker frias av hovrätten

Publicerad 2008-05-12

Dahn Pettersson från Allianspartiet i Burlöv frikänns av hovrätten i Malmö från åtalet om hets mot folkgrupp, rapporterar TT.

Pettersson dömdes förra året till 100 dagsböter för hets mot folkgrupp sedan han i en motion kopplat kosovoalbaner till heroinsmuggling. Hovrätten anser det dock inte vara styrkt att avsikten varit att visa missaktning mot gruppen kosovoalbanar. Pettersson har, enligt TT, medgivit att motionen innehöll faktafel, som att 95 procent av all heroin som smugglas till Sverige kommer från Kosovo.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro