Burlöv-politiker frias av hovrätten

Publicerad 2008-05-12

Dahn Pettersson från Allianspartiet i Burlöv frikänns av hovrätten i Malmö från åtalet om hets mot folkgrupp, rapporterar TT.

Pettersson dömdes förra året till 100 dagsböter för hets mot folkgrupp sedan han i en motion kopplat kosovoalbaner till heroinsmuggling. Hovrätten anser det dock inte vara styrkt att avsikten varit att visa missaktning mot gruppen kosovoalbanar. Pettersson har, enligt TT, medgivit att motionen innehöll faktafel, som att 95 procent av all heroin som smugglas till Sverige kommer från Kosovo.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA