081126_mussolini_1.jpg\

Italienska partiet MS-FT försöker med pengar få föräldrar att döpa sina barn efter fascistledaren Benito Mussolini.

Döp ditt barn efter en fascist och få pengar

Publicerad 2008-11-26

Dryga ut hushållskassan genom att döpa ditt barn efter en fascist. Det är möjligt om du är italienare och inte har några betänkligheter att ta emot pengar från högerextremister.

Det italienska högerextrema partiet Movimento Sociale - Flamma Tricolore erbjuder 1500 euro till de föräldrar som döper sitt barn till Benito eller Rachele, skriver Svenska Dagbladet. Enda motkravet är att minst en av föräldrarna är italienare. Att utspelet skulle vara rasistisk eller fascistisk förnekas av partiet. I stället ska det uppfattas som ett led i målet att öka antalet födslar i landet.

Benito Mussolini var Italiens fascistiska ledare mellan åren 1922 och 1943. Rachele var namnet på hans andra fru. Namnen har varit lika impopulära i Italien som Adolf i Tyskland.

Movimento Sociale - Flamma Tricolore (MS-FT) är ett litet parti som bildades 1995 när fascistpartiet Movimento Sociale Italiano (MSI) splittrades.

MS-FT var under en period i slutet av 1990-talet en del av nätverket Euro-Nat, som innehöll diverse europeiska högerextrema partier. Sverigedemokraterna var under samma tid nätverkets svenska representant.
Anders Dalsbro

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro