081126_mussolini_1.jpg\

Italienska partiet MS-FT försöker med pengar få föräldrar att döpa sina barn efter fascistledaren Benito Mussolini.

Döp ditt barn efter en fascist och få pengar

Publicerad 2008-11-26

Dryga ut hushållskassan genom att döpa ditt barn efter en fascist. Det är möjligt om du är italienare och inte har några betänkligheter att ta emot pengar från högerextremister.

Det italienska högerextrema partiet Movimento Sociale - Flamma Tricolore erbjuder 1500 euro till de föräldrar som döper sitt barn till Benito eller Rachele, skriver Svenska Dagbladet. Enda motkravet är att minst en av föräldrarna är italienare. Att utspelet skulle vara rasistisk eller fascistisk förnekas av partiet. I stället ska det uppfattas som ett led i målet att öka antalet födslar i landet.

Benito Mussolini var Italiens fascistiska ledare mellan åren 1922 och 1943. Rachele var namnet på hans andra fru. Namnen har varit lika impopulära i Italien som Adolf i Tyskland.

Movimento Sociale - Flamma Tricolore (MS-FT) är ett litet parti som bildades 1995 när fascistpartiet Movimento Sociale Italiano (MSI) splittrades.

MS-FT var under en period i slutet av 1990-talet en del av nätverket Euro-Nat, som innehöll diverse europeiska högerextrema partier. Sverigedemokraterna var under samma tid nätverkets svenska representant.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA