Eftersökt nazist gripen

Publicerad 2008-05-20

En sjunde person från Nordiska förbundet som varit eftersökt för sin inblandning i intrånget hos före detta kompanjon i Munkedal är nu gripen, skriver Bohusläningens nätupplaga.

Den misstänkte mannen, som varit anhållen i sin frånvaro, greps i fredags. De övriga sex misstänkta dömdes förra veckan. Fem av dem dömdes till fängelse för att olovligt tagit sig in i en före detta kompanjons bostad och tagit hans datorer. En sjätte person friades.

Flera av de dömda har namngivit den gripne. Han har själv erkänt att han var närvarade i Munkedal, men han förnekar brott.

Chefåklagare Niklas Sannerholm säger till Bohusläningen att den gripne fortfarande är misstänkt och att han kommer att åtalas.

Den 8 februari i år tog sig sju aktivister ifrån Nordiska förbundet in i bostaden hos en man i Munkedal på Västkusten. Mannen hade varit involverad i organisationens företag, Nordiska förlaget. När mannen lämnade organisationen tog han med sig förlagets kundregister. Aktivisterna från Nordiska förbundet uppsökte mannen för att kräva tillbaka registret.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA