Eftersökt nazist gripen

Publicerad 2008-05-20

En sjunde person från Nordiska förbundet som varit eftersökt för sin inblandning i intrånget hos före detta kompanjon i Munkedal är nu gripen, skriver Bohusläningens nätupplaga.

Den misstänkte mannen, som varit anhållen i sin frånvaro, greps i fredags. De övriga sex misstänkta dömdes förra veckan. Fem av dem dömdes till fängelse för att olovligt tagit sig in i en före detta kompanjons bostad och tagit hans datorer. En sjätte person friades.

Flera av de dömda har namngivit den gripne. Han har själv erkänt att han var närvarade i Munkedal, men han förnekar brott.

Chefåklagare Niklas Sannerholm säger till Bohusläningen att den gripne fortfarande är misstänkt och att han kommer att åtalas.

Den 8 februari i år tog sig sju aktivister ifrån Nordiska förbundet in i bostaden hos en man i Munkedal på Västkusten. Mannen hade varit involverad i organisationens företag, Nordiska förlaget. När mannen lämnade organisationen tog han med sig förlagets kundregister. Aktivisterna från Nordiska förbundet uppsökte mannen för att kräva tillbaka registret.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro