Erkände attack mot RFSL

Publicerad 2008-10-06

RFSL:s lokaler i Piteå utsattes för fönsterkross natten till söndag. Skadegörelse skedde även mot en bil.

Två 17-åriga ungdomar, som drygt fem minuter efter attacken omhändertagits enligt lagen om berusade personer, nekade först att de varit inblandade i händelsen och släpptes efter förhör. En förälder övertalade dock ungdomarna att erkänna brottet och på måndagen anmälde de sig själva hos polisen. 17-åringarna är inte sen tidigare kända av polisen.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA