EU-parlamentet upphäver immunitet

Publicerad 2008-11-19

EU-parlamentet har upphävt högerextremisten Frank Vanheckes juridiska immunitet. Vanhecke anklagas i Belgien för att ha spritt rasistisk propaganda, rapporterar Reuter enligt SVT.

Det är en domstol i flamländska staden Dendermonde som anklagar Vanhecke för att på falska grunder anklagat utlänningar för att ha vandaliserat en begravningsplats. Anklagelsen framfördes i det främlingsfientliga partiet Vlaams Belangs tidning, skriver SVT.

Vanhecke var tidigare ledare för Vlaams Blok. Partiet kriminaliserades 2004 efter att det anklagats för rasism och ersattes omgående av Vlaams Belang.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro