Fascistledare nekas inträde till Australien

Publicerad 2008-12-16

Partiledaren för British National Party Nick Griffins planerade turné i Australien stoppas efter protester från judiska och muslimska grupper.

Nick Griffin var inbjuden av det högerextrema partiet Protectionist Party för att hålla en föreläsningsturné i Australien. Griffin skulle tala om det "demografiska självmord" som han anser att immigrationen från utvecklingsländerna leder till, skriver nyhetsförmedlingen JTA.

Griffin lämnade in en elektronisk visa-ansökan som avslogs eftersom Griffin återfanns på en lista över personer som regeringen uppfattar som problematiska. Han har istället ombetts att lämna in en fullständig skriftlig ansökan.

1998 stoppades Griffin, som har dömts för hets mor folkgrupp, från att besöka Australien. Judiska och muslimska grupper har skrivit till ansvarig minister om att Griffin även ska stoppas denna gång, rapporterar JTA.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro