Fascistledare nekas inträde till Australien

Publicerad 2008-12-16

Partiledaren för British National Party Nick Griffins planerade turné i Australien stoppas efter protester från judiska och muslimska grupper.

Nick Griffin var inbjuden av det högerextrema partiet Protectionist Party för att hålla en föreläsningsturné i Australien. Griffin skulle tala om det "demografiska självmord" som han anser att immigrationen från utvecklingsländerna leder till, skriver nyhetsförmedlingen JTA.

Griffin lämnade in en elektronisk visa-ansökan som avslogs eftersom Griffin återfanns på en lista över personer som regeringen uppfattar som problematiska. Han har istället ombetts att lämna in en fullständig skriftlig ansökan.

1998 stoppades Griffin, som har dömts för hets mor folkgrupp, från att besöka Australien. Judiska och muslimska grupper har skrivit till ansvarig minister om att Griffin även ska stoppas denna gång, rapporterar JTA.
Expo

Verktyg:

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Samma urgamla antisemitism i botten

Kommentar. Oavsett att olika gruppers och individers drivkrafter kan variera, så ligger den urgamla antisemitismen i botten på allt generaliserat hat mot judar som grupp.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA