Fler dödoffer i Sydafrika

Publicerad 2008-06-02

Antalet offer i Sydafrika ökar sedan våldsamma strömningar av främlingsfientlighet bröt ut i landet, rapporterar TT.

Enligt en talesman för den sydafrikanska polisen så har antalet döda personer stigit till 62 och ytterligare minst 670 personer har skadats, skriver TT.

Det främlingsfientliga våldet mot invandrare bröt ut i Johannesburg för några veckor sedan. Framför allt riktas främlingsfientligheten mot invandrare från Zimbabwe och andra grannländer till Sydafrika. Invandrarna hålls ansvariga för arbetslösheten och brottsligheten i landet.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro