Fremskrittspartiet störst i Norge

Publicerad 2008-06-26

En opinionsundersökning som presenterades idag visar att Fremskrittspartiet (FRP) för första gången har över 30 procent av väljarstödet och därmed är Norges största parti.

I undersökningen som företaget Opinion gjort på uppdrag av Avisenes Nyhetsbyrå, får FRP 30,4 % av väljarstödet, en ökning med 2,7 procentenheter.

Därmed knappar FRP in på regeringskoalitionen, som tillsammans i senaste mätningen har 35,8 procent. Statsminister Jens Stoltenbergs Arbeiderpartiet backar, liksom Höyre, Senterpartiet, Venstre och Kristelig Folkeparti.

Detta är en av flera opinionsmätningar genomförda den senaste månaden som visar på ökat stöd för FRP. Nästa norska Stortingsval hålls i september 2009.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro