Fremskrittspartiet störst i Norge

Publicerad 2008-06-26

En opinionsundersökning som presenterades idag visar att Fremskrittspartiet (FRP) för första gången har över 30 procent av väljarstödet och därmed är Norges största parti.

I undersökningen som företaget Opinion gjort på uppdrag av Avisenes Nyhetsbyrå, får FRP 30,4 % av väljarstödet, en ökning med 2,7 procentenheter.

Därmed knappar FRP in på regeringskoalitionen, som tillsammans i senaste mätningen har 35,8 procent. Statsminister Jens Stoltenbergs Arbeiderpartiet backar, liksom Höyre, Senterpartiet, Venstre och Kristelig Folkeparti.

Detta är en av flera opinionsmätningar genomförda den senaste månaden som visar på ökat stöd för FRP. Nästa norska Stortingsval hålls i september 2009.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA