Grishuvuden hittade vid mosképlats

Publicerad 2008-12-09

Flera avhuggna grishuvuden hittades slängda vid mosképlatsen på Ramberget i Göteborg på måndagen. Mohammad El-Alti, styrelseledamot i stiftelsen för moskébygget, säger till Svd att han tror att trakasserierna kommer att öka.

Det är andra gången i år som moskén skändas. I februari lämnades två grishuvuden på samma plats.

Mohammad El-Alti tycker att det som hänt är fruktansvärt. Till Svd säger han att muslimer på måndagen firade Eid Al Adha, som är en offerhelg.

– Att detta händer samtidigt som vår högtid, jag tycker att det är hemskt, berättar han.

Moskén på Ramberget väntas vara färdigbygd 2010 och Mohammad El-Alti oroas över hur situationen kommer utvecklas när den är klar.

– Jag tror att detta bara är början, säger han till Svd.

Göran Larsson, filosofie doktor i religionsvetenskap och forskare vid Göteborgs universitet säger dock till Svd att protester mot moskéer brukar uppstå i ett tidigt skede för att sedan avta när byggnaden är färdig.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA