Grishuvuden hittade vid mosképlats

Publicerad 2008-12-09

Flera avhuggna grishuvuden hittades slängda vid mosképlatsen på Ramberget i Göteborg på måndagen. Mohammad El-Alti, styrelseledamot i stiftelsen för moskébygget, säger till Svd att han tror att trakasserierna kommer att öka.

Det är andra gången i år som moskén skändas. I februari lämnades två grishuvuden på samma plats.

Mohammad El-Alti tycker att det som hänt är fruktansvärt. Till Svd säger han att muslimer på måndagen firade Eid Al Adha, som är en offerhelg.

– Att detta händer samtidigt som vår högtid, jag tycker att det är hemskt, berättar han.

Moskén på Ramberget väntas vara färdigbygd 2010 och Mohammad El-Alti oroas över hur situationen kommer utvecklas när den är klar.

– Jag tror att detta bara är början, säger han till Svd.

Göran Larsson, filosofie doktor i religionsvetenskap och forskare vid Göteborgs universitet säger dock till Svd att protester mot moskéer brukar uppstå i ett tidigt skede för att sedan avta när byggnaden är färdig.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro