Grishuvuden på moskétomt

Publicerad 2008-02-19

Två grishuvuden hittades på måndagen vid den plats på Hisingen där en moské planeras byggas, rapporterar Göteborgs-Posten.

Vid Ramberget på Hisingen i Göteborg planerar Sveriges muslimska stiftelse att bygga en moské. På måndagen återfanns två grishuvuden på tomten.

Bachar Ghanoum, vice ordförande i Sveriges muslimska stiftelse, säger till Göteborgs-Posten att det är ett sätt att kränka muslimer och islam som religion. Enligt Bachar Ghanoum så är byggstarten för moskén planerad till sommaren.

Planeringen av moskébygget har även tidigare mött protester. Bland annat har det bildats en grupp, Rambergskampanjen, som arbetar för att stoppa bygget. Sverigedemokraterna i Göteborg är aktiva i kampanjen. En av de saker som kampanjen protesterar emot är att finansieringen av moskén kommer från Saudiarabien.

- En missnöjesyttring som uppkommer när frågan inte får diskuteras, säger Mikael Jansson, distriktsordförande för SD-Göteborg, men framhåller dock till Expo att Sverigedemokraterna tar avstånd från aktionen.
Expo

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro