Grishuvuden på moskétomt

Publicerad 2008-02-19

Två grishuvuden hittades på måndagen vid den plats på Hisingen där en moské planeras byggas, rapporterar Göteborgs-Posten.

Vid Ramberget på Hisingen i Göteborg planerar Sveriges muslimska stiftelse att bygga en moské. På måndagen återfanns två grishuvuden på tomten.

Bachar Ghanoum, vice ordförande i Sveriges muslimska stiftelse, säger till Göteborgs-Posten att det är ett sätt att kränka muslimer och islam som religion. Enligt Bachar Ghanoum så är byggstarten för moskén planerad till sommaren.

Planeringen av moskébygget har även tidigare mött protester. Bland annat har det bildats en grupp, Rambergskampanjen, som arbetar för att stoppa bygget. Sverigedemokraterna i Göteborg är aktiva i kampanjen. En av de saker som kampanjen protesterar emot är att finansieringen av moskén kommer från Saudiarabien.

- En missnöjesyttring som uppkommer när frågan inte får diskuteras, säger Mikael Jansson, distriktsordförande för SD-Göteborg, men framhåller dock till Expo att Sverigedemokraterna tar avstånd från aktionen.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA