070905_inr_smr.jpg\

Den nu frisläppta 18-åringen har deltagit på flera av Svenska motståndsrörelsens aktiviteter under 2007 och 2008.

Häktad nazist försatt på fri fot

Publicerad 2008-03-27

En av aktivisterna från den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen som frihetsberövades i mars har försatts på fri fot. Aktivisten greps i samband med att polisen gjorde tillslag mot flera av organisationens aktivister.

Natten mellan den 6 och 7 mars gjorde polisen en riktad insats mot aktivister från Svenska motståndsrörelsen. Vid hurrannsakningar fann polisen vapen och sprängämnen. Sex personer greps, varav tre senare häktades. En av de häktade, en 18-årig man, misstänktes på sannolika skäl för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. 18-åringen har efter beslut från åklagaren försatts på fri fot.

Två fortfarande häktade


En 21- och 28-åring sitter fortfarande häktade. 21-åringen är misstänkt för förberedelse för grov skadegörelse och grovt vapenbrott, 28-åringen för grovt vapenbrott. Häktningen av 21-åringen omprövades på tisdagen.

18-åringen är sedan tidigare dömd till två års fängelse för mordbrand, vapenbrott och skadegörelse.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Samma urgamla antisemitism i botten

Kommentar. Oavsett att olika gruppers och individers drivkrafter kan variera, så ligger den urgamla antisemitismen i botten på allt generaliserat hat mot judar som grupp.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA