070905_inr_smr.jpg\

Den nu frisläppta 18-åringen har deltagit på flera av Svenska motståndsrörelsens aktiviteter under 2007 och 2008.

Häktad nazist försatt på fri fot

Publicerad 2008-03-27

En av aktivisterna från den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen som frihetsberövades i mars har försatts på fri fot. Aktivisten greps i samband med att polisen gjorde tillslag mot flera av organisationens aktivister.

Natten mellan den 6 och 7 mars gjorde polisen en riktad insats mot aktivister från Svenska motståndsrörelsen. Vid hurrannsakningar fann polisen vapen och sprängämnen. Sex personer greps, varav tre senare häktades. En av de häktade, en 18-årig man, misstänktes på sannolika skäl för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. 18-åringen har efter beslut från åklagaren försatts på fri fot.

Två fortfarande häktade


En 21- och 28-åring sitter fortfarande häktade. 21-åringen är misstänkt för förberedelse för grov skadegörelse och grovt vapenbrott, 28-åringen för grovt vapenbrott. Häktningen av 21-åringen omprövades på tisdagen.

18-åringen är sedan tidigare dömd till två års fängelse för mordbrand, vapenbrott och skadegörelse.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro