Hetsade utanför krog i Sundsvall

Publicerad 2008-02-28

En 26-årig man har dömts till dagsböter för att ha skrikit rasistiska tillmälen och gjort hitlerhälsning utanför en krog i Sundsvall.

Det var den 17 december förra året som mannen utanför krogen Oscar skrek "Sieg Heil, negerdjävar" och gjorde hitlerhälsningen, skriver Sundsvalls tidning. Mannen uppger, enligt tidningen, att han inte hyser några rasistiska eller nazistiska åsikter och menar att utfallet var en kombination av ilska, frustration och alkohol.

I samband med att 26-åringen greps ska han ha sagt att han "hatar judar". Polisen fann även "nazistiska fotografier" i hans plånbok, skriver Sundvalls tidning.

Mannen döms för hets mot folkgrupp till sammanlagt 12 000 kr i böter.
Expo

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro