Hetsade utanför krog i Sundsvall

Publicerad 2008-02-28

En 26-årig man har dömts till dagsböter för att ha skrikit rasistiska tillmälen och gjort hitlerhälsning utanför en krog i Sundsvall.

Det var den 17 december förra året som mannen utanför krogen Oscar skrek "Sieg Heil, negerdjävar" och gjorde hitlerhälsningen, skriver Sundsvalls tidning. Mannen uppger, enligt tidningen, att han inte hyser några rasistiska eller nazistiska åsikter och menar att utfallet var en kombination av ilska, frustration och alkohol.

I samband med att 26-åringen greps ska han ha sagt att han "hatar judar". Polisen fann även "nazistiska fotografier" i hans plånbok, skriver Sundvalls tidning.

Mannen döms för hets mot folkgrupp till sammanlagt 12 000 kr i böter.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA