Hetsdömd politiker i hovrätten

Publicerad 2008-04-22

På tisdagseftermiddagen tar hovrätten i Malmö upp fallet med politikern Dahn Pettersson från det lokala Allianspartiet i Burlöv, som förra året dömdes av Malmö tingsrätt till 18.000 kronor i böter för hets mot folkgrupp, rapporterar TT.

Pettersson skrev i en motion till Burlövs kommunfullmäktige att större delen av det heroin som kommer till Sverige smugglas in av kosovoalbaner, en uppgift som inte stämmer överens med verkligheten. För det dömdes han för hets mot folkgrupp till 18.000 kronor i böter.

Enligt TT överklagade Pettersson domen med hänvisning till att han aldrig menat att förolämpa kosovoalbaner. Motionen var enligt honom ett inlägg i debatten om att antalet hemlösa ökar i takt med att mer heroin smugglas in i Sverige.

Dahn Pettersson representerar även Sverigedemokraterna i skattenämnden, trots att han inte är medlem i partiet.


Rättelse:


Dahn Pettersson representerar inte längre Sverigedemokraterna i skattenämnden. Det korrekta ska vara att han representerade partiet fram till sista december 2007.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA