Hetsdömd politiker i hovrätten

Publicerad 2008-04-22

På tisdagseftermiddagen tar hovrätten i Malmö upp fallet med politikern Dahn Pettersson från det lokala Allianspartiet i Burlöv, som förra året dömdes av Malmö tingsrätt till 18.000 kronor i böter för hets mot folkgrupp, rapporterar TT.

Pettersson skrev i en motion till Burlövs kommunfullmäktige att större delen av det heroin som kommer till Sverige smugglas in av kosovoalbaner, en uppgift som inte stämmer överens med verkligheten. För det dömdes han för hets mot folkgrupp till 18.000 kronor i böter.

Enligt TT överklagade Pettersson domen med hänvisning till att han aldrig menat att förolämpa kosovoalbaner. Motionen var enligt honom ett inlägg i debatten om att antalet hemlösa ökar i takt med att mer heroin smugglas in i Sverige.

Dahn Pettersson representerar även Sverigedemokraterna i skattenämnden, trots att han inte är medlem i partiet.


Rättelse:


Dahn Pettersson representerar inte längre Sverigedemokraterna i skattenämnden. Det korrekta ska vara att han representerade partiet fram till sista december 2007.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro