Hot mot utställning

Publicerad 2008-06-26

Aktivister från Nationalsocialistisk front hotade personal på Luna Kulturhus i Södertälje på grund av att de visar Elisabeth Olsson Wallins fotoutställning In hate we trust, skriver Länstidningen.

Det var i tisdags som en grupp aktivister från Nationalsocialistisk front besökte utställningen. Aktivisterna ska ha uppmanat personalen att ta ned bilderna och även hotat med att förstöra dem. Fyra personer visiterades, varav en mattkniv återfanns på en man. Mannen är misstänkt för brott mot knivlagen.

Richard Ekman som är länsledare för Nationalsocialistisk front i Stockholm säger till Länstidningen att de inte planerar några attentat mot utställningen, men att han personligen inte har något emot att utställningar som In hate we trust saboteras.

Fotoutställningen In hate we trust, som turnerar runt i Sverige, består av iscensatta fotografier om hatbrott mot hbt-personer. Fotografen Elisabeth Olsson Wallins tidigare utställning Ecco homo uppfattades även den bland vissa religiösa och högerextrema grupper som kontroversiell.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA