Hot mot utställning

Publicerad 2008-06-26

Aktivister från Nationalsocialistisk front hotade personal på Luna Kulturhus i Södertälje på grund av att de visar Elisabeth Olsson Wallins fotoutställning In hate we trust, skriver Länstidningen.

Det var i tisdags som en grupp aktivister från Nationalsocialistisk front besökte utställningen. Aktivisterna ska ha uppmanat personalen att ta ned bilderna och även hotat med att förstöra dem. Fyra personer visiterades, varav en mattkniv återfanns på en man. Mannen är misstänkt för brott mot knivlagen.

Richard Ekman som är länsledare för Nationalsocialistisk front i Stockholm säger till Länstidningen att de inte planerar några attentat mot utställningen, men att han personligen inte har något emot att utställningar som In hate we trust saboteras.

Fotoutställningen In hate we trust, som turnerar runt i Sverige, består av iscensatta fotografier om hatbrott mot hbt-personer. Fotografen Elisabeth Olsson Wallins tidigare utställning Ecco homo uppfattades även den bland vissa religiösa och högerextrema grupper som kontroversiell.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro