Journalist skrämd efter sd-besök

Publicerad 2008-10-15

Medlemmar från Sverigedemokraterna besökte en journalist på Avesta tidning efter att hon skrivit en artikel om partiets torgmöte som de inte tyckte om.

Enligt Sveriges radio har händelsen skrämt journalisten Anne-Marie Nenzell.
– De blev arga och upprörda, när de inte fick tala med mig i enrum, berättar hon.

Artikeln som publicerades i tidningen handlade om ett tal som partiledaren Jimmie Åkesson höll om Sveriges invandrarpolitik och om demonstranter som skramlade med sina nyckelknippor i protest mot honom.
– Det finns faror med den här typen av tilltag. Risken är att journalister blir mindre tuffa i sin bevakning och vågar kanske inte skriva om allt, säger Anne-Marie Nenzell till Sveriges radio.

Sören Hammarström var en av de Sverigedemokrater som besökte Avesta tidning och han förstår inte varför Anne-Marie Nenzell blev upprörd. Han menar att artikeln hon skrev var felvinklad och att journalister måste kunna stå emot kritik
Expo

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro