Journalist skrämd efter sd-besök

Publicerad 2008-10-15

Medlemmar från Sverigedemokraterna besökte en journalist på Avesta tidning efter att hon skrivit en artikel om partiets torgmöte som de inte tyckte om.

Enligt Sveriges radio har händelsen skrämt journalisten Anne-Marie Nenzell.
– De blev arga och upprörda, när de inte fick tala med mig i enrum, berättar hon.

Artikeln som publicerades i tidningen handlade om ett tal som partiledaren Jimmie Åkesson höll om Sveriges invandrarpolitik och om demonstranter som skramlade med sina nyckelknippor i protest mot honom.
– Det finns faror med den här typen av tilltag. Risken är att journalister blir mindre tuffa i sin bevakning och vågar kanske inte skriva om allt, säger Anne-Marie Nenzell till Sveriges radio.

Sören Hammarström var en av de Sverigedemokrater som besökte Avesta tidning och han förstår inte varför Anne-Marie Nenzell blev upprörd. Han menar att artikeln hon skrev var felvinklad och att journalister måste kunna stå emot kritik
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA