Judehat på europeiska fotbollsarenor

Publicerad 2008-02-28

Antisemitism är ett vanligt inslag i den europeiska fotbollen. Det visar en rapport från brittiska parlamentet, skriver Dagen.

Rapporten ger exempel på ett 30-tal incidenter av judehat inom europeisk fotboll. Totalt nämns 18 länder. Särskilt bekymmersam är situationen i Polen och Storbritannien. Det föreslås i rapporten att klubbar som inte tar tag i problemen ska kunna straffas med poängavdrag.

I tisdags åtalades en 39-årig man vid Göteborgs tingsrätt för hets mot folkgrupper efter att han skrikit Sieg Heil" upprepade gånger under en match mellan IFK Göteborg och Gais, rapporterar TT.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro