Judiska nazister dömda till fängelse

Publicerad 2008-11-25

Åtta nazister dömdes i söndags till sju års fängelse för en rad attacker mot judar och gästarbetare i Israel, rapporterar TT.

De åtta personerna som är ryska judar avslöjades av israelisk polis 2007. De hade då under två års tid filmat sig själva när de slagit ner bland andra hemlösa och religiösa judar. Hemma hos dem fann polisen vapen, sprängmedel och porträtt på Adolf Hitler.

– Faktumet att de är judar från före detta Sovjetunionen, och att de har sympatiserat med individer som tror på rasistiska teorier är fruktansvärt, sade domaren, enligt TT.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro