Knäckte näsbenet på kollega som bad

Publicerad 2008-02-05

En 62-årig busschaufför har åtalats misstänkt för att ha misshandlat en 31-årig kollega i deras gemensamma pausrum på Eketrägatan i Göteborg. Enligt åtalet ska 62-åringen bland annat ha knäckt näsbenet på 31-åringen då han vägrade sluta be.

Upprinnelsen till bråket var att 62-åringen fann sin kollega beende på en matta i deras gemensamma pausrum. Mannen försökte få 31-åringen att sluta be, bland annat genom att knuffa honom och säga "det här är inget bönehus".

31-åringen ska dock ha vägrat att avbryta bönen, något som retade upp den äldre kollegan. Handgemäng uppstod och enligt åtalet fick den yngre mannen flera knytnävsslag i ansiktet av 62-åringen. Bland annat knäcktes 31-åringens näsa.

31-åringen uppgav i förhör att han blivit misshandlad och trakasserad på grund av sin tro. Efter misshandeln har han haft huvudvärk och problem med sömnen.

62-åringen nekar dock till anklagelserna om misshandel och säger att han använt sig av nödvärn efter att den yngre kollegan gett sig på honom. Han har också lämnat in en motanmälan mot 31-åringen där han anklagar honom för misshandel.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro