Kommun fortsätter motsätta sig nazimarsch

Publicerad 2008-08-12

Salems politiska ledning har inte gett upp hoppet om att stoppa den åliga nazistmarschen i kommunen. Kommunen överklagar länstyrelsens beslut att tillåta demonstrationen till kammarrätten.

Länsrätten i Stockholm har tidigare avslagit Salems kommun överklagan av polisens demonstrationstillstånd för den nazistiska Salemfonden och Nätverket mot rasism i december 2007, rapporterar SR-Stockholm.

"Vi tycker att det är helt orimligt att en liten kommun som vår ska få utsättas för sådana här stora påfrestningar år från år", säger det moderata kommunalrådet Lennart Kalderén till Sveriges Radio.

I början av december varje år samlas nazister i Salem för en marsch som ska hedra en ung nazist som mördades i kommunen 2000. I Samband med marschen har det varit motdemonstrationer och oroligheter.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA