Kommun fortsätter motsätta sig nazimarsch

Publicerad 2008-08-12

Salems politiska ledning har inte gett upp hoppet om att stoppa den åliga nazistmarschen i kommunen. Kommunen överklagar länstyrelsens beslut att tillåta demonstrationen till kammarrätten.

Länsrätten i Stockholm har tidigare avslagit Salems kommun överklagan av polisens demonstrationstillstånd för den nazistiska Salemfonden och Nätverket mot rasism i december 2007, rapporterar SR-Stockholm.

"Vi tycker att det är helt orimligt att en liten kommun som vår ska få utsättas för sådana här stora påfrestningar år från år", säger det moderata kommunalrådet Lennart Kalderén till Sveriges Radio.

I början av december varje år samlas nazister i Salem för en marsch som ska hedra en ung nazist som mördades i kommunen 2000. I Samband med marschen har det varit motdemonstrationer och oroligheter.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro