Livstids fängelse för folkmord

Publicerad 2008-12-18

Théoneste Bogosora dömdes på torsdagen till livstids fängelse av FN:s krigsförbrytardomstol för Rwanda. Bogosora döms för sin inblandning i folkmordet på 800 000 människor i Rwanda 1994, rapporterar TT.

Théoneste Bogosora, kallad "Afrikas Hitler, var tidigare överste i armén och stabschef på försvarsdepartementet. Han påstås vara hjärnan bakom folkmordet, skriver TT.

Även Protais Zigiranyirazo, expresident Juvénal Habyarimanes svåger, fälldes. Han dömdes för att ha "bistått och uppmuntrat" till mord på ungefär 1 500 tutsier. Åklagaren krävde livstid, men Zigiranyirazo dömdes till 20 år i fängelse.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro