Människor flyr våldet i Sydafrika

Publicerad 2008-05-27

Flera tusen människor flyr det främlingsfientliga våldet i Sydafrika. Minst 50 människor har mist livet i samband med det invandrarhat som blossade upp i landet för två veckor sedan, rapporterar TT.

20.000 flyktingar har tagit sig till Moçambique och ytterligare 25.000 beräknas vara på väg till Zambia. Framför allt är det zimbabwier som drabbats av främlingsfientligheten och våldet, men även nigerianer, moçambikier och malawier. Invandrarna och flyktingarna i Sydafrika hålls ansvariga för arbetslösheten och brottsligheten i landet, skriver TT.

I helgen demonstrerade tusentals invånare i Johannesburg mot det främlingsfientliga våldet, samtidigt finns en oro att våldet ska spridas sig över gränsen. I Moçambique hårdbevakas Sydafrikas ambassad eftersom hämndaktioner befaras.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA