Misshandel misstänks vara hatbrott

Publicerad 2008-03-25

Natten till måndagen misshandlades två män i Karlstad. Överfallen skedde med en halvtimmes mellanrum. Polisen misstänker att det rör sig om hatbrott, uppger Sveriges radio.

De båda männen som attackerades var av utländsk härkomst och överfölls av tre män. Vid ett av tillfällena ska förövarna ha ropat rasistiska glåpord. Sveriges radio hänvisar till lokala medier som uppger att männen vid första överfallet identifierats av polisen och att de nu utreder om dessa även legat bakom den andra misshandeln.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro