Misshandlade och hotade efter besök på gayklubb

Publicerad 2008-12-10

Två män misshandlades och hotades med pistol efter att de lämnat en gayklubb i centrala Stockholm. Offren uppger att angriparna var nazister, skriver tidningen Metro.

Det var natten mot den 29 november som de två männen överfölls. De hade lämnat en gayklubb vid Mariatorget och köpt korv när fem främmande män attackerade dem med sparkar och slag. En av männen blev upptryckt mot en vägg och fick en pistol inkörd i munnen samtidigt som förövaren skrek "bögjävel", skriver Metro.

Polisen arbetar utifrån att det rör sig om ett hatbrott och enligt offren var angriparna nazister.

Polisen söker vittnen till händelsen. De misstänkta beskrivs som män i 20 till 25-årsåldern med smal kroppsbyggnad och beiga kläder, skriver Metro. Fallet kommer tas upp i programmet Efterlyst på tv3 i kväll.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro