Misshandlade och hotade efter besök på gayklubb

Publicerad 2008-12-10

Två män misshandlades och hotades med pistol efter att de lämnat en gayklubb i centrala Stockholm. Offren uppger att angriparna var nazister, skriver tidningen Metro.

Det var natten mot den 29 november som de två männen överfölls. De hade lämnat en gayklubb vid Mariatorget och köpt korv när fem främmande män attackerade dem med sparkar och slag. En av männen blev upptryckt mot en vägg och fick en pistol inkörd i munnen samtidigt som förövaren skrek "bögjävel", skriver Metro.

Polisen arbetar utifrån att det rör sig om ett hatbrott och enligt offren var angriparna nazister.

Polisen söker vittnen till händelsen. De misstänkta beskrivs som män i 20 till 25-årsåldern med smal kroppsbyggnad och beiga kläder, skriver Metro. Fallet kommer tas upp i programmet Efterlyst på tv3 i kväll.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA