Misstänkt mordplan mot Obama avslöjad

Publicerad 2008-08-26

USA. Minst tre personer ska ha gripits misstänkta för att vara delaktiga i en sammansvärjning för att mörda den amerikanska presidentkandidaten Barack Obama på demokraternas partikonvent i Colorado på torsdagen.

Historien uppdagades när en 28-årig man stoppades av polisen på söndagsmorgonen misstänkt för rattfylla. I bilen återfanns bland annat vapen, kamouflagekläder, kommunikationsradioapparater och skottsäkra västar. Ytterligare två personer ska ha gripits.

Enligt KCNC-TV ska en av de misstänkta ha sagt att de planerade att skjuta Obama från långt håll med ett gevär. Enligt CBS finns det uppgifter om att en av de gripna bar en ring med ett hakkors och han misstänks för att kopplingar till vit makt-organisationer.

De federala myndigheterna i Colorado tonar dock ned händelsen och säger att det inte rör sig om ett trovärdigt hot mot Barack Obama, uppger BBC.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro