Misstänkt mordplan mot Obama avslöjad

Publicerad 2008-08-26

USA. Minst tre personer ska ha gripits misstänkta för att vara delaktiga i en sammansvärjning för att mörda den amerikanska presidentkandidaten Barack Obama på demokraternas partikonvent i Colorado på torsdagen.

Historien uppdagades när en 28-årig man stoppades av polisen på söndagsmorgonen misstänkt för rattfylla. I bilen återfanns bland annat vapen, kamouflagekläder, kommunikationsradioapparater och skottsäkra västar. Ytterligare två personer ska ha gripits.

Enligt KCNC-TV ska en av de misstänkta ha sagt att de planerade att skjuta Obama från långt håll med ett gevär. Enligt CBS finns det uppgifter om att en av de gripna bar en ring med ett hakkors och han misstänks för att kopplingar till vit makt-organisationer.

De federala myndigheterna i Colorado tonar dock ned händelsen och säger att det inte rör sig om ett trovärdigt hot mot Barack Obama, uppger BBC.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA