Morddömd student slängs ut från KI

Publicerad 2008-01-24

Den morddömde 31-årige man som antagits till läkarlinjen på Karolinska institutet kastas ut från utbildningen. Anledningen är att han ska ha förfalskat sina gymnasiebetyg, skriver Dagens Nyheter på sin nätupplaga.

- Vi fick en propå från KI om att titta på hans meriter. Och då fick vi veta av gymnasiet i fråga att de inte hade utfärdat betyget, säger Anita Johansson, direktör vid Verket för högskoleservice, till Dagens nyheter.

Hon vet dock inte om det betyder att mannen aldrig varit elev på gymnasieskolan eller om han förbättrat sina betyg på otillåtet sätt.

Efter avslöjandet valde Karolinska institutet att omedelbart stänga av mannen från sin utbildningsplats.

Den 31-årige mannen dömdes i början av 2000-talet för det uppmärksammade mordet på syndikalisten Björn Söderberg. Han frigavs villkorligt i februari 2007.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro