Morddömd student slängs ut från KI

Publicerad 2008-01-24

Den morddömde 31-årige man som antagits till läkarlinjen på Karolinska institutet kastas ut från utbildningen. Anledningen är att han ska ha förfalskat sina gymnasiebetyg, skriver Dagens Nyheter på sin nätupplaga.

- Vi fick en propå från KI om att titta på hans meriter. Och då fick vi veta av gymnasiet i fråga att de inte hade utfärdat betyget, säger Anita Johansson, direktör vid Verket för högskoleservice, till Dagens nyheter.

Hon vet dock inte om det betyder att mannen aldrig varit elev på gymnasieskolan eller om han förbättrat sina betyg på otillåtet sätt.

Efter avslöjandet valde Karolinska institutet att omedelbart stänga av mannen från sin utbildningsplats.

Den 31-årige mannen dömdes i början av 2000-talet för det uppmärksammade mordet på syndikalisten Björn Söderberg. Han frigavs villkorligt i februari 2007.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA