Nazist gömde vapen och sprängämnen

Publicerad 2008-05-16

Den 28-årige medlem i Svenska motståndsrörelsen som åtalats för bland annat grovt vapenbrott och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse dömdes idag till tre och ett halvt års fängelse av Nacka tingsrätt.

28-åringen dömdes för förberedelse till grov misshandel, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt vapenbrott och vapenbrott.

Vapnen hittades i samband med att polisen genomförde husrannsakningar mot sex personer med kopplingar till Svenska motståndsrörelsen runt om i Stockholm i början av mars i år. Mannen har delvis erkänt brotten, men hävdat att det inte rört sig om något grovt vapenbrott.

28-åringen har varit medlem i den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen sedan slutet av 1990-talet, och tidigare förekommit i en utredning gällande vapenbrott. Vid det tillfället friades han från misstankarna.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA