Nazist gömde vapen och sprängämnen

Publicerad 2008-05-16

Den 28-årige medlem i Svenska motståndsrörelsen som åtalats för bland annat grovt vapenbrott och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse dömdes idag till tre och ett halvt års fängelse av Nacka tingsrätt.

28-åringen dömdes för förberedelse till grov misshandel, förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt vapenbrott och vapenbrott.

Vapnen hittades i samband med att polisen genomförde husrannsakningar mot sex personer med kopplingar till Svenska motståndsrörelsen runt om i Stockholm i början av mars i år. Mannen har delvis erkänt brotten, men hävdat att det inte rört sig om något grovt vapenbrott.

28-åringen har varit medlem i den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen sedan slutet av 1990-talet, och tidigare förekommit i en utredning gällande vapenbrott. Vid det tillfället friades han från misstankarna.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro