Nazist sparkas från militärtjänstgöring

Publicerad 2008-08-27

En aktivist från Svenska motståndsrörelsen tvingas lämna sin värnplikttjänstgöring, skriver Värnpliktnytt.

Den 25 juni beslutade Pliktverket att den 19-årige mannen inte var lämplig för fortsatt tjänstgöring efter att den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, MUST, bedömt mannen som opålitlig.

– Det har ju att göra med att SMR är en utomparlamentarisk organisation som bland annat förespråkar det förestående raskriget, säger Anders Bokström, säkerhetsskyddschef på Pliktverket till Värnpliktnytt.

19-åringen hade en befattning med säkerhetsklass tre, vilket innebär att genomgått en säkerhetsprövning. Åsikter granskas inte. Men om en person ingår i en organisation som kan ha intressen av att utnyttja Försvarsmaktens kunskaper så kan personen bedömas som olämplig, skriver Värnpliktnytt.

Värnpliktnytt skrev redan i februari om mannens kopplingar till Svenska motståndsrörelsen.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro