Nazist sparkas från militärtjänstgöring

Publicerad 2008-08-27

En aktivist från Svenska motståndsrörelsen tvingas lämna sin värnplikttjänstgöring, skriver Värnpliktnytt.

Den 25 juni beslutade Pliktverket att den 19-årige mannen inte var lämplig för fortsatt tjänstgöring efter att den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, MUST, bedömt mannen som opålitlig.

– Det har ju att göra med att SMR är en utomparlamentarisk organisation som bland annat förespråkar det förestående raskriget, säger Anders Bokström, säkerhetsskyddschef på Pliktverket till Värnpliktnytt.

19-åringen hade en befattning med säkerhetsklass tre, vilket innebär att genomgått en säkerhetsprövning. Åsikter granskas inte. Men om en person ingår i en organisation som kan ha intressen av att utnyttja Försvarsmaktens kunskaper så kan personen bedömas som olämplig, skriver Värnpliktnytt.

Värnpliktnytt skrev redan i februari om mannens kopplingar till Svenska motståndsrörelsen.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA