Nazister attackerade demonstration i Stockholm

Publicerad 2008-10-24

Aktivister från Svenska motståndsrörelsen gick i lördags till angrepp mot en demonstration i centrala Stockholm. Polisen grep en person.

Det var på Medborgarplatsen som ett 60-tal aktivister från den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen mötte en demonstration mot utförsäljning av allmännyttans lägenheter. Aktivisterna från Svenska motståndsrörelsen angrep enligt polisen deltagare i den tillståndsgivna demonstrationen med sparkar och slag. Enligt Svenska motståndsrörelsen så ska någon av demonstranterna ha tagit tag i en av organisationens fanor, vilket fått dem att reagera.

En person från Svenska motståndsrörelsen greps av polis på plats. Han gjorde kraftigt motstånd och polisen tvingades även försvara sina kollegor mot andra aktivister från Svenska motståndsrörelsen.

Den gripna mannen är 24 år gammal och sedan tidigare känd hos polisen. Han är vid ett flertal tillfällen dömd för olika våldsbrott.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro