Nazister attackerade demonstration i Stockholm

Publicerad 2008-10-24

Aktivister från Svenska motståndsrörelsen gick i lördags till angrepp mot en demonstration i centrala Stockholm. Polisen grep en person.

Det var på Medborgarplatsen som ett 60-tal aktivister från den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen mötte en demonstration mot utförsäljning av allmännyttans lägenheter. Aktivisterna från Svenska motståndsrörelsen angrep enligt polisen deltagare i den tillståndsgivna demonstrationen med sparkar och slag. Enligt Svenska motståndsrörelsen så ska någon av demonstranterna ha tagit tag i en av organisationens fanor, vilket fått dem att reagera.

En person från Svenska motståndsrörelsen greps av polis på plats. Han gjorde kraftigt motstånd och polisen tvingades även försvara sina kollegor mot andra aktivister från Svenska motståndsrörelsen.

Den gripna mannen är 24 år gammal och sedan tidigare känd hos polisen. Han är vid ett flertal tillfällen dömd för olika våldsbrott.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA