Nazister försökte störa Pride

Publicerad 2008-05-05

Tre aktivister från Svenska motståndsrörelsen omhändertogs av polisen i samband med att Springpride genomfördes på lördagen i Eskilstuna. Ytterligare 26 personer från organisationen avvisades från platsen, skriver Katrineholms-Kuriren.

Det var i samband med att det uppstod ett bråk mellan deltagare i Springpride och aktivister från den nazistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen som polisen ingrep. Polisen uppger till Katrineholms-Kuriren att inga rapporter om skadade har inkommit och att ingen är misstänkt för något brott. Polisen var förberedd på oroligheter och Eskilstuna-polisen hade fått förstärkning från andra län.

Enligt tidningen QX hade allmänheten i Eskilstuna samlats för att möta nazisterna med "nyckelskramling" som en protest mot de objudna gästerna. Svenska motståndsrörelsens närvaro ska i övrigt inte ha stört Prideparaden och firandet. Runt 1 500 personer deltog i paraden, uppger QX.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA