Nazister friades från misstanke

Publicerad 2008-10-06

Åklagaren lägger ner åtalet mot de aktivister från Nationalsocialistisk front som har varit misstänkta för att ha stört en antivåldsdemonstration i Hässleholm i december förra året.

De fyra nazisterna anklagades för att ha stört ordningen i samband med att elever från John Bauer-gymnasiet höll en demonstration mot våld och främlingsfientlighet. När rättegången inleddes avbröts den dock efter en timme på åklagarens begäran eftersom hon behövde mer betänketid sedan en polis bidragit med nya uppgifter, rapporterar Norra Skåne. Efter att åklagaren även talat med andra poliser fann hon att det inte fanns fog för anklagelserna mot aktivisterna från Nationalsocialistisk front.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro