Nazister friades från misstanke

Publicerad 2008-10-06

Åklagaren lägger ner åtalet mot de aktivister från Nationalsocialistisk front som har varit misstänkta för att ha stört en antivåldsdemonstration i Hässleholm i december förra året.

De fyra nazisterna anklagades för att ha stört ordningen i samband med att elever från John Bauer-gymnasiet höll en demonstration mot våld och främlingsfientlighet. När rättegången inleddes avbröts den dock efter en timme på åklagarens begäran eftersom hon behövde mer betänketid sedan en polis bidragit med nya uppgifter, rapporterar Norra Skåne. Efter att åklagaren även talat med andra poliser fann hon att det inte fanns fog för anklagelserna mot aktivisterna från Nationalsocialistisk front.
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA