Nazister greps i Västervik

Publicerad 2008-04-15

Ledaren för Svenska motståndsrörelsen i Småland greps tillsammans med två andra medlemmar under natten till måndagen i Västervik. Nazisterna är misstänkta för att bland annat ha vandaliserat ett ungdomscafé i staden, skriver Västerviks-Tidningen.

– Vår patrull hade fått besked om att det varit glaskross på Congero och mötte en misstänkt bil. I bilen hittades utrustning som visar att de varit och sprayat. Nu gäller det för oss att binda dem till brottsplatserna, säger polischef Kenth Werme till Västerviks-Tidningen.

Det är inte första gången som de tre nazisterna grips i Västervik. I slutet av februari greps samma trio då de hade slagträn samt utrustning för att göra brandbomber i den bil de färdades i.

Under natten till söndagen ska det ha klottrats propaganda från Svenska motståndsrörelsen. Kenth Werme säger till Västerviks-Tidningen att klottret var mest omfattande vid gymnasieskolan.

I ungdomscaféet som vandaliserades var det även klottrat propaganda från Svenska motståndsrörelsen. Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU, har kontor i samma lokal som ungdomscaféet.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA