Nazister greps i Västervik

Publicerad 2008-04-15

Ledaren för Svenska motståndsrörelsen i Småland greps tillsammans med två andra medlemmar under natten till måndagen i Västervik. Nazisterna är misstänkta för att bland annat ha vandaliserat ett ungdomscafé i staden, skriver Västerviks-Tidningen.

– Vår patrull hade fått besked om att det varit glaskross på Congero och mötte en misstänkt bil. I bilen hittades utrustning som visar att de varit och sprayat. Nu gäller det för oss att binda dem till brottsplatserna, säger polischef Kenth Werme till Västerviks-Tidningen.

Det är inte första gången som de tre nazisterna grips i Västervik. I slutet av februari greps samma trio då de hade slagträn samt utrustning för att göra brandbomber i den bil de färdades i.

Under natten till söndagen ska det ha klottrats propaganda från Svenska motståndsrörelsen. Kenth Werme säger till Västerviks-Tidningen att klottret var mest omfattande vid gymnasieskolan.

I ungdomscaféet som vandaliserades var det även klottrat propaganda från Svenska motståndsrörelsen. Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU, har kontor i samma lokal som ungdomscaféet.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro