Nazistprotest utanför häktet i Stockholm

Publicerad 2008-06-06

En grupp nazister protesterade på fredagskvällen utanför häktet på Kungsholmen i Stockholm mot att polisen tidigare under dagen gripit aktivister som deltagit i den så kallade Folkets marsch.

Enligt Joakim Caryll på polisens länskommunikationscentral var det ungefär 100 nazister som protesterade utanför häktet.

Gruppen utanför häktet protesterade mot att polisen tidigare under kvällen gripit runt 100 personer för hets mot folkgrupp efter att de gjort en så kallad Hitlerhälsning i samband med en nationaldagsdemonstration. Enligt Joakim Caryll är de gripna skäligen misstänkta och inledande förhör kommer att hållas under kvällen.

Protesten upplöstes efter en kortare stund och aktivsiterna sökte sig bort från området.
Anders Dalsbro, Kajsa Lindohf

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro