Nazistprotest utanför häktet i Stockholm

Publicerad 2008-06-06

En grupp nazister protesterade på fredagskvällen utanför häktet på Kungsholmen i Stockholm mot att polisen tidigare under dagen gripit aktivister som deltagit i den så kallade Folkets marsch.

Enligt Joakim Caryll på polisens länskommunikationscentral var det ungefär 100 nazister som protesterade utanför häktet.

Gruppen utanför häktet protesterade mot att polisen tidigare under kvällen gripit runt 100 personer för hets mot folkgrupp efter att de gjort en så kallad Hitlerhälsning i samband med en nationaldagsdemonstration. Enligt Joakim Caryll är de gripna skäligen misstänkta och inledande förhör kommer att hållas under kvällen.

Protesten upplöstes efter en kortare stund och aktivsiterna sökte sig bort från området.
Anders Dalsbro, Kajsa Lindohf

Verktyg:

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Samma urgamla antisemitism i botten

Kommentar. Oavsett att olika gruppers och individers drivkrafter kan variera, så ligger den urgamla antisemitismen i botten på allt generaliserat hat mot judar som grupp.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA