Norra Skåne JK-anmäls

Publicerad 2008-11-04

Nationaldemokraternas före detta partiledare Nils-Eric Hennix anmäler tidningen Norra Skåne till Justitiekanslern, JK.

Enligt anmälan ska Hennix ha undersökt möjligheten att få annonsera för ett medborgargarde i tidningen och då samtidigt blivit tillfrågad att ställa upp på en intervju, skriver Resumé. Hennix ska då meddelat att han kunde göra det under förutsättning att han fick vara anonym. En sådan artikel publicerades också.

En tid senare tillfrågades han igen, återigen om en anonym intervju. Den här gången ändrade sig dock tidningen och trots tidigare löfte valde de att namnge Hennix i artikeln, skriver Resumé. Tidningen körde löpsedeln: "Högerextrem nationalist bakom medborgargardet i Hässleholm".

Nils-Eric Hennix har anmält Norra Skåne till JK och yrkar på 250000 i skadestånd, enligt Resumé.

Mimmi Karlsson-Bernfalk, redaktionschef och ansvarig utgivare på Norra Skåne, håller inte med om Hennix version.
– Jag hävdar att han inte varit källa utan tvärtom varit föremål för en granskning av oss i samband med den andra artikeln vi skrev om honom. Däremot sticker jag inte under stol med att vi gjorde oss skyldiga till usel journalistik som INTE gjorde en vanlig research på honom när vi skrev om medborgargardet första gången, säger hon till expo.se.

Texten är en uppdaterad version
Expo

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA