Norra Skåne JK-anmäls

Publicerad 2008-11-04

Nationaldemokraternas före detta partiledare Nils-Eric Hennix anmäler tidningen Norra Skåne till Justitiekanslern, JK.

Enligt anmälan ska Hennix ha undersökt möjligheten att få annonsera för ett medborgargarde i tidningen och då samtidigt blivit tillfrågad att ställa upp på en intervju, skriver Resumé. Hennix ska då meddelat att han kunde göra det under förutsättning att han fick vara anonym. En sådan artikel publicerades också.

En tid senare tillfrågades han igen, återigen om en anonym intervju. Den här gången ändrade sig dock tidningen och trots tidigare löfte valde de att namnge Hennix i artikeln, skriver Resumé. Tidningen körde löpsedeln: "Högerextrem nationalist bakom medborgargardet i Hässleholm".

Nils-Eric Hennix har anmält Norra Skåne till JK och yrkar på 250000 i skadestånd, enligt Resumé.

Mimmi Karlsson-Bernfalk, redaktionschef och ansvarig utgivare på Norra Skåne, håller inte med om Hennix version.
– Jag hävdar att han inte varit källa utan tvärtom varit föremål för en granskning av oss i samband med den andra artikeln vi skrev om honom. Däremot sticker jag inte under stol med att vi gjorde oss skyldiga till usel journalistik som INTE gjorde en vanlig research på honom när vi skrev om medborgargardet första gången, säger hon till expo.se.

Texten är en uppdaterad version
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro